Nie możesz oprzeć się słodyczom, ale chcesz się zdrowo odżywiać?
Co powiesz na jaglane gofry z owocami lata, domowy kisiel jeżynowy, jogurtowy torcik jagodowy albo pierogi orkiszowe z malinami?
Poznaj słodkie pomysły na śniadania, przekąski, obiady, podwieczorki i kolacje ze świeżych owoców, nie tylko sezonowych, bakalii, zbóż – bez białego cukru, białej mąki i szkodliwych, przetworzonych tłuszczów. Wybieraj spośród 100 łatwych w przygotowaniu przepisów na bazie różnorodnych, ogólnodostępnych składników.
Dodatkowe wskazówki pomogą zmodyfikować przepis wedle własnego gustu i przygotować ulubioną wersję wybranej potrawy. Komentarze do każdego dania wyjaśniają korzystne dla zdrowia działanie produktów użytych w danym przepisie. Autorskie, kolorowe zdjęcia inspirują do słodkiego eksperymentowania w kuchni.
Słodkości na bazie naturalnych, odżywczych składników możesz przygotowywać codziennie i bez wyrzutów sumienia podawać również małym niejadkom, których przekonują tylko łakocie.
Katarzyna Maciejko-Zielińska – fotografka kulinarna i blogerka. Od 4 lat z powodzeniem prowadzi blog Slodkiefantazje.pl, na którym dzieli się swoimi przepisami na smakowite słodkości. W kuchni kieruje się zasadą, że wspólne gotowanie i spożywanie posiłków zacieśnia więzi między ludźmi, a dzieciom gwarantuje ciepłe wspomnienia.
Cena: 44,90 zł
Liczba stron: 232
Edgard, Warszawa 2016
ISBN: 978-83-7788-776-9
Książkę polecają:
Opinie:
Idealna lektura dla wszystkich łasuchów, niejadków i miłośników zdrowego jedzenia. Zbiór odtłuszczonych, rozważnie dosłodzonych, kreatywnie potraktowanych przepisów na chwilę naszej słabości. Kasia Maciejko-Zielińska podpowiada, jak przygotować zdrowe słodkości, zapominając o kaloriach i wyrzutach sumienia. Świat wymyślił słodycze wyłącznie dla przyjemności i niezależnie od tego, ile skończyłeś lat, kawałek własnego ciasta poprawia Ci humor.
AGATA WOJDA, szefowa kuchni w restauracji „Opasły Tom”