- *100 przepisów na tanie dania;
- *100 zdjęć;
- *100 porad, jak kupować i gotować taniej;
- *100 obliczeń z ołówkiem w ręku,
- ile kosztował dany obiad;
premiera: 5 października
Kulinarna tarcza antyinflacyjna dla każdego konsumenta!
„Obiad za mniej niż pięć złotych na osobę” – to książka dla wszystkich, którzy lubią smacznie, zdrowo, ale niekoniecznie drogo zjeść. To drogowskaz kulinarny w czasach drożyzny, wojny i pandemii. To tarcza antyinflacyjna dla każdego konsumenta. To idealny prezent zarówno dla rodzin, par, ale także dla singli. Książka jest już dostępna w przedsprzedaży na stronie: http://bosacka.sklep.pl/
- Niemal od roku na moim kanale EkoBosacka na YouTube publikuję przepisy na posiłki za mniej niż 5 złotych na osobę. Chyba najtańszy obiad jaki udało mi się zrobić, to pierogi lwowskie z kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i twarogiem. Dziesięć sporych pierogów to koszt 1,80 zł! Ten odcinek cieszył się tak ogromną popularnością, że w komentarzach zarówno na Youtube jak i na stronie „Katarzyna Bosacka – Wiem, co jem” na Facebooku prosiliście o więcej. Wpadłam więc na pomysł, by zebrać przepisy na tanie (ale wcale nie nudne!) obiady w jednej książce. Tak powstała publikacja „Obiad za mniej niż 5 złotych na osobę” – opowiada Katarzyna Bosacka
Dzięki tej książce każdy może przekonać się, że tani obiad to nie tylko kartoflanka na smalcu czy makaron ze śmietaną. Można gotować smacznie, różnorodnie i tanio, trzeba tylko wiedzieć jak! Zupa orzechowa, jagodowe leniwe, kurczak po koreańsku, pierogi lwowskie, aromatyczne curry, zaskakujący koreański makaron ze smażonym ogórkiem i sezamem, czy spaghetti a la vodka to tylko kilka przykładów ze 100 przepisów opracowanych przez Katarzynę Bosacką specjalnie na potrzeby tej książki.
Co znajduje się w środku?
- 100 sprawdzonych przepisów na 100 tanich obiadów autorstwa Katarzyny Bosackiej;
- 100 zdjęć wykonanych przez wybitnego hiszpańskiego fotografa kulinarnego Juliana Redondo Bueno;
- 100 obliczeń z ołówkiem w ręku, ile to kosztuje – każdy przepis opatrzony jest dokładnym wyliczeniem na 1 osobę;
- 100 porad, jak kupować i jak gotować taniej.
- Gwarantuję, nie ma takiej pozycji na rynku! Nie ma książki tak różnorodnej – wiele przepisów dla mnie samej było kulinarnym odkryciem. Zarówno mięsożercy jak i wegetarianie, a nawet weganie, znajdą w niej coś dla siebie – wystarczy nieznacznie zmodyfikować przepisy (np. nie dodawać boczku czy białej kiełbasy, masło zastąpić olejem). Zapraszam zatem w podróż kulinarną dookoła świata! W klasie ekonomicznej oczywiście! – dodaje Katarzyna Bosacka.
Książka jest już dostępna w przedsprzedaży na stronie: http://bosacka.sklep.pl/
- Wydawca: Bosacka Sp. z o.o.
- Redakcja : Katarzyna Bosacka
- Współpraca: Agata Wołoszyn-Jaworska
- Projekt graficzny i skład: A. C. Jaworscy
- Przygotowanie i stylizacja potraw: Katarzyna Bosacka
- Zdjęcia potraw: Julián Redondo Bueno
- Zdjęcie na okładce, zdjęcia packshotów: Kamila Markiewicz-Lubańska
- Koordynacja prac i management autorki: Mariola Berg
Materiał prasowy