Shadow

Katarzyna Bosacka „Obiad za mniej niż pięć złotych na osobę.”

  • *100 przepisów na tanie dania;
  • *100 zdjęć;
  • *100 porad, jak kupować i gotować taniej;
  • *100 obliczeń z ołówkiem w ręku,
  • ile kosztował dany obiad;

premiera: 5 października

Kulinarna tarcza antyinflacyjna dla każdego konsumenta!

„Obiad za mniej niż pięć złotych na osobę” – to książka dla wszystkich, którzy lubią smacznie, zdrowo, ale niekoniecznie drogo zjeść. To drogowskaz kulinarny w czasach drożyzny, wojny i pandemii. To tarcza antyinflacyjna dla każdego konsumenta. To idealny prezent zarówno dla rodzin, par, ale także dla singli. Książka jest już dostępna w przedsprzedaży na stronie: http://bosacka.sklep.pl/

  • Niemal od roku na moim kanale EkoBosacka na YouTube publikuję przepisy na posiłki za mniej niż 5 złotych na osobę. Chyba najtańszy obiad jaki udało mi się zrobić, to pierogi lwowskie z kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i twarogiem. Dziesięć sporych pierogów to koszt 1,80 zł! Ten odcinek cieszył się tak ogromną popularnością, że w komentarzach zarówno na Youtube jak i na stronie „Katarzyna Bosacka – Wiem, co jem” na Facebooku prosiliście o więcej. Wpadłam więc na pomysł, by zebrać przepisy na tanie (ale wcale nie nudne!) obiady w jednej książce. Tak powstała publikacja „Obiad za mniej niż 5 złotych na osobę” – opowiada Katarzyna Bosacka

Dzięki tej książce każdy może przekonać się, że tani obiad to nie tylko kartoflanka na smalcu czy makaron ze śmietaną. Można gotować smacznie, różnorodnie i tanio, trzeba tylko wiedzieć jak! Zupa orzechowa, jagodowe leniwe, kurczak po koreańsku, pierogi lwowskie, aromatyczne curry, zaskakujący koreański makaron ze smażonym ogórkiem i sezamem, czy spaghetti a la vodka to tylko kilka przykładów ze 100 przepisów opracowanych przez Katarzynę Bosacką specjalnie na potrzeby tej książki. 

Co znajduje się w środku?

  • 100 sprawdzonych przepisów na 100 tanich obiadów autorstwa Katarzyny Bosackiej;
  • 100 zdjęć wykonanych przez wybitnego hiszpańskiego fotografa kulinarnego Juliana Redondo Bueno;
  • 100 obliczeń z ołówkiem w ręku, ile to kosztuje – każdy przepis opatrzony jest dokładnym wyliczeniem na 1 osobę;
  • 100 porad, jak kupować i jak gotować taniej. 
  • Gwarantuję, nie ma takiej pozycji na rynku! Nie ma książki tak różnorodnej – wiele przepisów dla mnie samej było kulinarnym odkryciem. Zarówno mięsożercy jak i wegetarianie, a nawet weganie, znajdą w niej coś dla siebie – wystarczy nieznacznie zmodyfikować przepisy (np. nie dodawać boczku czy białej kiełbasy, masło zastąpić olejem). Zapraszam zatem w podróż kulinarną dookoła świata! W klasie ekonomicznej oczywiście! – dodaje Katarzyna Bosacka.

Książka jest już dostępna w przedsprzedaży na stronie: http://bosacka.sklep.pl/

  • Wydawca: Bosacka Sp. z o.o.
  • Redakcja : Katarzyna Bosacka
  • Współpraca: Agata Wołoszyn-Jaworska
  • Projekt graficzny i skład: A. C. Jaworscy
  • Przygotowanie i stylizacja potraw: Katarzyna Bosacka
  • Zdjęcia potraw: Julián Redondo Bueno
  • Zdjęcie na okładce, zdjęcia packshotów: Kamila Markiewicz-Lubańska
  • Koordynacja prac i management autorki: Mariola Berg

Materiał prasowy

Przeczytaj także