Shadow

Dekoracja sali i Kościoła, menu weselne – co wybrać?

bouquet-1566272_1280

Przygotowania do ślubu wesela to czas bardzo nerwowy dla młodej pary, jednak też czas bardzo ciekawy, zabawny i kreatywny. Możemy bowiem popuścić wodze naszej fantazji i zgodnie z nimi przygotować całą uroczystość.

Większość par decyduje się obecnie na wynajem firm do dekoracji Sali i Kościoła. Nie oznacza to wcale, że wybór i charakter ozdób jest wybierany przez daną firmę. To my decydujemy co chcemy, jak ma wszystko wyglądać, w jakim być kolorze i charakterze. Dobrym pomysłem jest oglądanie zdjęć z takich uroczystości i wówczas można zażyczyć sobie dokładnie coś takiego samego.

Elegancko urządzony Kościół polega na gustownym i minimalistycznym udekorowaniu miejsca dla pary młodej, ołtarza i ławek. Absolutnie nie wolno tu przesadzać i najlepiej będą wyglądały w każdym wnętrzu białe kwiaty, proste wazony, trochę świec i eleganckich harf w kolorze bieli. To w zupełności wystarczy, aby stworzyć elegancki i dostojny klimat.

Sala weselna to już zupełnie inna bajka i tutaj możemy poszaleć. Mogą być kolorowe baloniki, kwiaty i świece. Każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie i swojego gustu. My należymy do klasyków, więc proponujemy wystrój klasyczny i zarazem elegancki. Tworzyć go będą białe obrusy, a na nich tiulowe serwety z tego samego koloru. Na każdym stole wysokie wazony pełne białych kwiatów i tylko akcenty zielonych dodatków. Przy każdym nakryciu elegancko ułożone serwety, bileciki i oczywiście drobne podarunki dla gości. Na tak ważną uroczystość warto zadbać o detale i dać jeszcze ozdobne pierścienie do serwet czy też specjalne podkładki pod sztućce. Na stole nie powinno zabraknąć też świec, które stworzą uroczysty nastrój. Salę udekorujmy tylko białymi balonami, które podświetlimy światełkami i wówczas zyskamy romantyczny i bajkowy nastrój.

Teraz czas na weselne menu i tutaj warto podać gościom coś wyjątkowego. Wcale nie muszą to być jakieś dziwne, egzotyczne dania, tylko muszą one być podane w sposób wyjątkowy i nietuzinkowy. Na przykład jako pierwsze danie serwujemy rosół- tradycja i swojskość sama w sobie. Danie proste, które podkręcamy i podajemy ze specjalnym makaronem. Idealnie nada się tutaj makaron zwinięty w ruloniki lub makaron kolorowy. Wszystkie przekąski, dodatki, sałatki układamy na talerzach robiąc z nich różne, ozdobne formy. Wycinamy ozdobne różyczki, robimy kwiaty i dekorujemy nimi półmiski. Ciekawie wyglądają owoce podane w łupinach z arbuza lub dyni. Pomysłów można tutaj mnożyć całe mnóstwo, ważne jest natomiast, aby jedzenie nie tylko było smaczne ale też ciekawie podane.

Przeczytaj także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *