Shadow

Goplana, Appetita i Oranżada Hellena wspierają Charytatywne Kulinarne Zawody Gwiazd!

W środę, 22 listopada w warszawskiej restauracji Endorfina Foksal odbyła się trzecia edycja Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Gwiazd. Rywalizacji gotujących aktorów, aktorek
i przedstawicieli świata muzyki przyświecał szczytny cel – pomoc Fundacji Osób Niepełnosprawnych PODOLANY. Partnerami wydarzenia były marki: Goplana, Appetita i Oranżada Hellena.

W tegorocznych Charytatywnych Kulinarnych Zawodach Gwiazd wystartowało sześć trzyosobowych drużyn. Każdy z zespołów miał do dyspozycji takie same produkty, w tym aromatyczne zioła i przyprawy marki Appetita oraz czekoladę Klasyczna Gorzka Goplana. Zadaniem Gwiazd było przygotowanie wykwintnego dania głównego i wybornego deseru w zaledwie jedną godzinę.

Wśród zawodników, którzy stanęli przed tym nie lada wyzwaniem znaleźli się: Bilguun Ariunbaatar, Adrianna Biedrzyńska, Dawid Czupryński, Gabriel Fleszar, Adam Jaworski (DJ Adamus), Małgorzata Kosik, Jacek Kret, Michał Lesień, Anna Lucińska, Kazimierz Mazur, Joanna Moro, Roman Osica, Anna Powierza, Ryszard Rembiszewski, Paweł Stasiak, Agnieszka Wielgosz, Honorata Witańska i Andrzej Wrona.

Zawody prowadzili Joanna Kryńska (dziennikarka TVN24) i Irek Bieleninik (dziennikarz i artysta estradowy), a talent kulinarny i starania gwiazd oceniali: Adam Chrząstowski (restaurator i ambasador marki Appetita), Jan Kuroń (kucharz, prowadzący programy kulinarne), Marek Smółka (dziennikarz Radia Zet), Joanna Racewicz (dziennikarka telewizyjna) i Grażyna Wolszczak (aktorka).

Po burzliwych obradach jury zadecydowało, że pierwszą nagrodę w kategorii najlepsze danie główne otrzymała drużyna: Jacek Kret, Roman Osica i Andrzej Wrona. Najlepszy deser przygotowali: Bilguun Ariunbaatar, Joanna Moro i Ryszard Rembiszewski. Orzeźwienie Gwiazdom, jury i gościom zapewniała Oranżada Hellena, ceniona za oryginalny landrynkowy smak.

W tym roku uczestnicy wspierali Fundację Osób Niepełnosprawnych PODOLANY.

 


Appetita – to świat aromatycznych przypraw, które każdej potrawie dodadzą smaku i finezji. Od lat inspiruje w kuchni, oferując naturalne i pełne aromatu zioła, przyprawy jednorodne, skomponowane według autorskich receptur mieszanki przyprawowe oraz dodatki cukiernicze Domowe Sekrety. Zamienia dania w kulinarne dzieła sztuki.

Goplana – od przeszło stu lat wciąż odkrywa nowe oblicza czekolady i wyrobów czekoladowych. Pielęgnując najlepsze polskie tradycje cukiernicze, uwodzi aksamitnym smakiem. Wśród najbardziej charakterystycznych produktów marki znajdują się tabliczki: Oryginalna Mleczna i Klasyczna Gorzka, które nie zawierają glutenu. Goplana to także unikalne cukierki Toffino, galaretki w czekoladzie Mella, a ponadto miętowe i owocowe karmelki. Goplana. Gwiazda wśród słodyczy.

Hellena – to polska marka „łącząca pokolenia”, która od ponad 20 lat oferuje szeroką gamę napojów gazowanych i niegazowanych w różnych formatach opakowań. Kreuje nowe trendy, a także przywołuje wspomnienia beztroskiego dzieciństwa. Jej sztandarowym produktem jest kultowa ORANŻADA, królowa napojów gazowanych, uwielbiana przez miliony Polaków. W portfolio Helleny znajdują się też napoje niegazowane Hellena Family w wielu smakach, Oranżada Hellena Fit, Oranżada Hellena YOO! z witaminami dla dzieci, Tonic, Lemoniada i gazowane napoje owocowe.

Przeczytaj także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *