Shadow

3 sposoby na domową pomidorową

przepisy na zupę pomidorową

Pomidorowa to prawdziwy klasyk. Kojarzy nam się często z domem rodzinnym lub z obiadkami u babci. Zatem swojsko, przyjemnie i rodzinnie. Aby jednak tak było, ta prosta zupa musi być smaczna i apetyczna. Jak zatem przyrządzić pomidorową, aby stała się dla naszych dzieci i całej rodziny daniem, o którym będą wszyscy pamiętać długie lata.

1 sposób na domową pomidorową jest prosty i klasyczny. Potrzebujemy gotowego bulionu drobiowego, koncentrat pomidorowy, ryż, przyprawy i aromatyczne zioła. Do garnka wlewamy bulion i wsypujemy ryż. Gotujemy do miękkości na małym ogniu. Teraz dodajemy kilka łyżek koncentratu pomidorowego, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Na koniec posypujemy świeżą bazylią i podajemy na ciepło.

2 sposób na pomidorową jest nieco bardziej pracochłonny, jednak aromatyczny i uwielbiany przez dzieci.

Sposób wykonania:

-do garnka wlewamy wodę
– 2 piersi z kurczaka
-3 ząbki czosnku
-przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru
-dodajemy puszkę pomidorów lub 4-5 świeżych i tutaj koniecznie bez skórek
-gotujemy wszystko na wolnym ogniu do miękkości
– w osobnym garnku gotujemy grube rurki makaronu i pilnujemy aby wyszedł ardente
-ugotowaną zupę miksujemy robotem
-wrzucamy ugotowany makaron
-posypujemy świeżą bazylią i dekorujemy kleksem jogurtu naturalnego.

3 sposób na pomidorową jest bardzo elegancki i nadaje się do podania na uroczystości rodzinne. Do wykonania tej zupy będziemy potrzebować: groszek ptysiowy, świeże pomidory, skrzydełka z kurczaka, sól, pieprz, bazylię, czosnek.

Skrzydełka wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawy i gotujemy na wolnym ogniu. Dodajemy pomidory i gotujemy aż się zaczną rozpadać. Odcedzamy skórki, mięso i pozostawiamy czysty rosół. Podajemy z groszkiem ptysiowym i kleksem jogurtu naturalnego, posypujemy świeżą bazylią.

Przeczytaj także

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *